22 Ekim 2013 Salı

Toplu Yaşam Alanlarının Temizliği

Gelişmekte olan dünyamızda ve bu iş yoğunluğumuzda dahi olsa da şu soruyu kendimize sormadan geçemiyoruz. Acaba çevremiz ne kadar temiz? Evimizin temiz olması sağlığımız için yeterli midir? Evden çok toplu yaşam alanlarında vaktimiz geçtiğine göre durum gerçekten çok önemli. Peki nerelerdir bu yaşam alanları? İsterseniz bazılarını bir görelim.

Sinemaların Temizliği
:

Hemen hemen her gün sayısız kişilerin oturduğu koltuklar ne derecede temiz kalıyor ve hijyen sağlanıyor. Mısır, cola vs. gibi yiyeceklerin yenmesi, kılık kıyafetten kaynaklı kirlenmeler, saç kepekleri ve saçtaki yağlanmalar, terleme gibi unsurlar ile maalesef hijyen ortadan kalkmaktadır. Genellikle zeminler halıfleks olmakta ve halıflekslerin yapısı gereği, kirleri daha da çok içine çekmektedir. Ayakkabılardan zemine yapışan kirler sonucu halıflekslerin kısa sürede temizlenmesi gerekmektedir. Halıfleks ve koltuk yıkama işlemlerinin derinlemesine temizlik gücü olmalı, ıslak vakumlama iyi yapılmalıdır.Özellikle günlük yapılan halıflekslerin süpürülme işlemi sırasında makinelerin emiş gücü yüksek olmalı ve dışarı üflemesi minumum olmalıdır. Temizlikten sonra ortam iyice havalandırılmalıdır.

Toplu Taşıma Araçlarının Temizliği:

Gene her gün yüzlerce kişiyi taşıyan otobüs, tramvay, vapur ve metroların kirliliğini görmekteyiz. Sabahtan akşama yolcu taşıyan bu araçlarda hijyeni sağlamakta çok zordur. Birde enfeksiyon taşıyan kişilerinde bu araçlarla seyahat ettiğini düşünür isek durumun ne kadar vahim olduğu ortaya çıkmaktadır. Daha önceki yazımda sizlere okul hijyeni ile ilgili bilgi vermiştim. Bir daha ki yazımda da ofis hijyeni ile ilgili bilgi vereceğim.Işıltı Temizlik Şirketleri olarak özellikle bu konulara gösterdiğimiz hassasiyet sonucu varılan noktaları da sizler ile zaman zaman paylaşacağım.
                                                             www.temizliksirketleri.com.tr

Hiç yorum yok: