4 Kasım 2013 Pazartesi

Ev Temizliği İle İlgili Püf Noktaları

  • Kötü kokulara karşı sirke iyi bir yöntemdir. Sirkeli su ile evinizi rahatlıkla silebilirsiniz. Kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
  • Kararmış çelik tencerelerinizi, limon ile ovarak parlatabilirsiniz.
  • Sakız lekesini çıkarmak için, lekenin üzerine biraz buz koyup biraz beklettikten sonra ince bir bıçak yardımı ile sakızı yüzeyden kolaylıkla alabilirsiniz.
  • Villa ve Ev temizliği yaparken özellikle mermer zeminler ve  merdivenler bayanlarımızı çok zorlamaktadır. Halbuki bir avuç arap sabunu eritilmiş su ile bu zeminler temizlenirse, zeminler hem kirden arınacak, hemde parlayacaktır. www.isiltitemizlik.net
  • Yanmış çelik tencerelerinizi, tuz, karbonat ve sirke karşımı ile kaynatıp iyice duruladığınızda , yanık lekelerinden eser kalmayacaktır.
  • Nane bitkisi, sivrisinekleri uzak tuttuğu için bayanlarımız balkonlarında rahatlıkla yetiştirebilirler.  Bu tür bitkilerden elde edilen yağları, özellikle sivrisinek ve haşere bulunan  yerlere koyduğunuzda, bu tür canlıların buralara uğramamasını sağlarsınız. Ezme yöntemi ile bu bitkilerden yağ elde edebilirsiniz. Yada ezdiğiniz karışımları da kullanabilirsiniz.
  • Mutfak halınıza yağ mı döküldü? Öncelikle kuru bir kağıt yada bez havlu ile yüzeydeki yağı iyice alın. Bir miktar tuzu halıfleks yada halınızın üzerine , yağlı bölgeye serpin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra, iyi bir elektrik süpürgesi ile iyice vakumlayın. Ardından arap sabunu ile halıflekslerin tüylerinin yatış yönüne doğru silebilirsiniz. Eğer yağ çok fazla alana yayılmış ise, halıfleks yıkama işi yapan temizlik şirketlerinden yardım alabilirsiniz.
  • Buzdolabı ve fırınlarınızı temizlerken karbonatlı su kullanabilirsiniz. Fırınlarınızı, karbonat ve çamaşır sodası karışımlı su ile ıslatıp geceden bekletirseniz ertesi gün daha rahat temizlersiniz.
  • Sehpa ve sandalye gibi mobilyaların ayaklıkları, halıların üzerinde dura dura iz yapmaktadır. Bu izlerin üzerinde biraz buz bekletip iyi bir elektrik süpürgesi ile vakumladığınız takdirde izler gidecektir.
  • Koltuklarınız çok mu kirlendi? Kalıntı bırakan deterjanlar ile silmeyin. Yada lekeyi yüzeye çektirmeden asla koltuk yıkama yada silme işlemi yapmayın. İyice kuru vakumlama yaptıktan sonra, evinizde var ise güçlü bir ıslak vakum makinesi ile koltuk yıkama yapabilirsiniz. Yada koltuk yıkama işi yapan bir temizlik şirketinden destek alabilirsiniz.
  • Ütüyü açık unuttunuz ve dalgınlıkla gömleğiniz ütü yanığı mı oldu? Bir miktar oksijenli suya, pamuklu bezi  daldırın ve suyunu sıkın. Gömleğin sararmış olan yerini bu suyla silin. Lekenin gittiğini göreceksiniz.
  • Muffak ve banyolarınızda ki kötü kokuları önlemek için çöp kovalarını sirke ile silin.
  • Mum lekesini çıkarmak için, lekeli bölge üzerine kalın bir kağıt koyup ütüleyin. Mum kağıda gelecektir.
  • Duşa kabinleriniz çok mu kirli? Banyo temizliği yaparken ev tipi bir buhar makinesinden yararlanarak derz aralarını kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
  • Duvar temizliği yaparken, duvarları mutlaka aşağı yukarı doğru silin. Yoksa kuruduğunda iz yapacaktır. İnşaat sonrası temizlikte de duvarları, gene aşağı yukarı önce kuru mop ile sildikten sonra yaş uygulamaya geçin. isilti@isiltitemizlik.com.trwww.evtemizligi.net
  • Camlarda buğuyu önlemenin en güzel yolu yarım limon ile camları silmek. Ben aracımın camlarını da bu yöntem ile siliyorum. Buğuyu önlemeye faydalı oluyor. Umarım faydalı olmuşumdur.                                                                                                                                                                                                                                                                                Ayşe Yüksel                                                                                                                                                                                                                                          Işıltı                     Istanbul Temizlik Şirketleri          www.temizliksirketleri.com.tr                        www.istanbultemizlik.org